در روز جهانی محو خشونت علیه زنان هر سال در بیست و پنجم نوامبر در سراسر جهان آئین های ویژه ای برای مبارزه با بدرفتاری و انواع خشونت علیه زنان برگزار می شود.
سیما سمر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در نشستی که به مناسبت تجلیل از روز جهانی محو خشونت درکابل برگزار شده بود، بر نقش روحانیون مسلمان در مبارزه با خشونت علیه زنان تاکید کرد.
خانم سمر گفت: "به نظر من بیشترین کار را در این رابطه علمای افغانستان می توانند انجام بدهند، به دلیل این که متاسفانه، در جامعه افغانی، تقریباً هر مردی به خود حق می دهد، همسر خود را لت و کوب کند. و این کار خود را پوشش اسلامی هم می دهند. علمای ما وظیفه دارند که بگویند خشونت در برابر زنان و لت و کوب آنان یک عمل اسلامی نیست."
افغانستان از جمله کشورهایی است که موارد زیاد خشونت علیه زنان در آن ثبت شده و مقامات می گویند این آمار در حال افزایش است.
مسئولان کمیسیون حقوق بشر افغانستان می گویند از آغاز امسال تا اکنون بیش از دو هزار مورد خشونت علیه زنان را ثبت کرده اند.
ثریا صبحرنگ، مسئول بخش زنان این کمیسیون گفت: "از اوایل سال جاری میلادی تا اکنون بیش از دوهزار مورد اشکال مختلف خشونت علیه زنان صرفاً توسط کمیسیون مستقل حقوق بشر ثبت و شناسایی شده است."
خانم صبحرنگ افزود: " امسال موارد متعدد قتل، تجاوز جنسی، سقط جنین، ضرب و شتم و خودکشی اتفاق افتاده است."
مسئول بخش زنان در کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفت: "علاوه براین ازدواج های اجباری، عدم پرداخت نفقه، ممانعت از فعالیت های اجتماعی، غصب ملکیت و فرار از منزل، از دیگر مواردی است که زنان افغان شاهد آن بوده اند."
به نظر من بیشترین کار را در این رابطه علمای افغانستان می توانند انجام بدهند، به دلیل این که متاسفانه، در جامعه افغانی هر مردی به خودحق می دهد، همسر خود را لت و کوب کند و آن را پوشش اسلامی هم می دهند، علمای ما وظیفه دارند که بگویند خشونت علیه زنان و لت و کوب آنان یک عمل اسلامی نیست.
سیما سمر
به گفته خانم صبحرنگ، از آغاز امسال تا حال ۷۷ مورد تجاوز به زنان و کودکان در کمیسیون حقوق بشر افغانستان ثبت شده است.
برگزار کنندگان این نشست از برخورد پلیس و نهادهای قضایی با زنان نیز اظهار نارضایتی کردند.
آنان می گویند در برخی موارد پلیس متهمان به تجاوز جنسی به زنان را بدون بازجویی آزاد کرده است.
شینکی کروخیل، نماینده ولایت ننگرهار در مجلس نمایندگان افغانستان برخورد ها در افغانستان را "مردسالارانه" توصیف می کند و می گوید حتی نمایندگان در مجلس نسبت به زنان از تعصب جنسیتی کار می گیرند.
خانم کروخیل گفت: "به پارلمان و قوانین نگاه کنید، شما باور کنید هر قانونی که به پارلمان می رسد، وکلای محترم سعی می کنند تا ماده ای تصویب نشود که به سود زنان باشد و تنها قانونی نهایی شود که فقط به سود نیمی از جامعه (مردان) باشد؛ این بی انصافی با زنان است."
گزارشها در افغانستان همه ساله افزایش موارد خشونت علیه زنان را نسبت به سالهای پیش نشان می دهد.
کارشناسان تاکید دارند که هماهنگی میان نهادهای مختلف قضایی و تلاش برای بالا بردن آگاهی عمومی می تواند درکاهش خشونت علیه زنان موثر باشد.